‘Concrete Dreams’ door Elian Somers en Dieuwertje Komen

Donderdag 17 december, 17.30 uur
Opening in Foam (3h), Amsterdam

Deze tentoonstelling toont werk van twee fotografen die hun visie geven op het (stedelijke) landschap. In de tentoonstelling tonen zij ons een subjectieve ervaringswereld die de werkelijkheid overtreft. Als het ware betoveren zij deze werkelijkheid en laten de rijkdom, maar ook de vervreemding zien.

Tijdens de opening zal de publicatie ‘Commonness’ van Dieuwertje Komen worden gepresenteerd. Deze publicatie wordt uitgegeven door Fw: en bevat een tekstessay van architect Martino Tattara.

(c) concrete dreams

Detroit © Elian Somers / Bordeaux 4, 2009 © Dieuwertje Komen


De tentoonstelling is te zien tot 20 januari 2010 en is de laatste in de reeks duopresentaties die Fw: in 2009 verzorgde in De Balie en Foam. De publicatie, die alle tentoonstellingen documenteert, zal bij de finissage van ‘Concrete Dreams’ (20 januari 2010, Foam) gepresenteerd worden. Voor deze publicatie zal Francien van Westrenen een tekst schrijven over het werk van Dieuwertje en Elian.

Locatie
Foam, Fotografiemuseum Amsterdam. Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam. Bereikbaar met tram 16, 24 en 25 halte Keizersgracht (ter hoogte van de Vijzelstraat/de Munt)

Over Fw
www.fw-photography.nl

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Stokroos, Epson en Arca.

logorits