16/30-08-2010 Vacature Residencies Artist initiatives Rotterdam (RAiR)

RAiR zoekt voor 1 oktober een allround coördinator (m/v)
verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van tentoonstellingen en presentaties die tot stand komen in samenwerking met contactpersonen van de bij RAiR betrokken kunstenaarsinitiatieven.

Reageer voor 30-08-2010.

www.rair.nl


Profiel RAiR
Sinds 20 jaar hebben vijf prominente Rotterdamse kunstenaarsinitiatieven een essentiële contributie geleverd aan het internationale karakter van de Rotterdamse kunstscene. Duende, Stichting B.a.d, Het Wilde Weten, Kaus Australis en Stichting Kunst&Complex beheren samen 15 gastateliers. Deze worden gebruikt door kunstenaars vanuit de hele wereld, gedurende periodes van 3 tot 12 maanden. In de loop der jaren hebben de initiatieven een intensief en gedegen internationaal uitwisselingsnetwerk opgebouwd dat ook Rotterdamse kunstenaars de mogelijkheid biedt om aan residenties in het buitenland deel te nemen.

In 2008 hebben deze vijf kunstenaarsinitiatieven Residencies Artist initiatives Rotterdam (RAiR) in het leven geroepen om lezingen, debatten en tentoonstellingen te organiseren en zo meer zichtbaarheid te genereren voor het Rotterdamse gastkunstenaarsbeleid. Vanaf 2010 heeft RAiR structurele financiering ontvangen van de Gemeente Rotterdam. Deze subsidie wordt ingezet om de levendige structuur verder uit te bouwen die de initiatieven in staat stelt hun uitwisselingsbeleid te optimaliseren.

RAiR is een non-profitorganisatie, welke is geïnitieerd door Rotterdamse kunstenaars. RAiR wordt bestuurd door vijf professionals, gelieerd aan de kunstwereld. RAiR wordt inhoudelijk gevoed door een denktank die bestaat uit kunstenaars uit de initiatieven. RAiR is erop gericht om als brandpunt te fungeren tussen de visiterende kunstenaars, de vijf kunstenaarsinitiatieven en culturele instellingen in Nederland en daarbuiten.

RAiR zoekt per 1 oktober 2010 een allround coördinator (m/v) voor 20 uur per week

Functie-omschrijving:

 • Het opstellen van projectplannen inclusief begrotingen.
 • Na goedkeuring door het bestuur, zorgen voor realisatie van deze plannen, incl. bewaken budget, coördineren en begeleiden van de op- en afbouw van tentoonstellingen.
 • Samenwerken met en leidinggeven aan een projectteam.
 • Interne communicatie waarborgen.
 • Onderhouden en werven van lokale, nationale en internationale contacten in het politieke en culturele veld waarbij diverse samenwerkings- en uitwisselingsverbanden tot stand worden gebracht.
 • Bepalen van een pers-, promotie- en communicatiebeleid en contacten met de media onderhouden.
 • Verantwoordelijk voor het onderhouden van het adressenbestand en de website.
 • Fondsen werven.

Jouw profiel:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Zelfstandig, resultaatgericht, communicatief vaardig en in staat creatieve ideeën te concretiseren. Je kunt je vlot in het kunstenveld bewegen.
 • Interesse in het nationale en internationale kunstenveld.
 • Initiatief tot en aantoonbare kwaliteiten voor het projectmatig organiseren van tentoonstellingen.
 • Goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels. Andere talen strekken tot aanbeveling.
 • Bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam.
 • Beschikbaarheid minimaal 1 jaar.

RAiR biedt:
Een afwisselende job op basis van een freelance overeenkomst à € 40,- per uur. Vanaf 2011 wordt een deel van dit salaris gefinancierd uit de door jou verworven subsidies.
RAiR biedt een wereldwijd en creatief netwerk met enthousiaste en inspirerende betrokkenen. De deelnemende kunstenaarsinitiatieven hebben zich de afgelopen decennia cultureel onmisbaar bewezen in de Rotterdamse kunstscene. We bieden je de gelegenheid bij te dragen aan de optimalisering van dit gastkunstenaarsbeleid en het nog meer naar een internationale context te tillen.

Informatie: Voor meer informatie over de functie kun je je wenden tot Karin Trenkel: k.trenkel@gmx.net.

Solliciteren: Stuur de sollicitatie met CV voor 30 augustus a.s. naar info@rair.nl o.v.v. vacature allround coördinator.

vacature coordinator RAiR